HOME: De basis van onze slaapkamer

Ik zou bijna willen zeggen "eindelijk de slaapkamer is af" maar helaas nog niet. Er zijn nog een paar kleine dingen die we willen zoals een leuke kast in de hoek van de slaapkamer en nog wat deco, een leuk stoeltje voor mijn make-up tafel,... Kortom we zijn nog niet klaar maar ik wil alles op het gemak zoeken zodat het echt is wat we willen voor een lange tijd. Toch is de grote basis er al namelijk de verfkleur, vloeren, plinten en een bed en daar wil ik jullie doorheen loodsen.


1. De basis begon bij kleur. We schilderden alle muren wit en een halve muur beige zodat we toch een accentkleur hebben. Het beige komt mooi terug in heel het huis zoals in het toilet en de keuken. Hiermee proberen we een geheel te vormen in heel het huis.2. Dé vloer! Een vloer maakt of kraakt je interieur echt en daarom ben ik opzoek gegaan naar een onderhoudsvriendelijke, neutrale kleur vloer en hoge witten landelijke plinten. In mijn zoektocht naar de vloer botste ik al snel op Quickstep. Zij hebben verschillende soorten vloeren en gezien ik naar iets onderhoudsvriendelijk opzoek was was mijn keuze ook snel gevallen op hun Vinyl collectie. Nu was alleen de kleur nog belangrijk en gezien ik heel de lijn wil doortrekken en we beneden een eiken tafel hebben, was het voor mij logisch dat ik voor de kleur Natural Oak koos. Deze kleur blent echt prachtig in en maakt het geheel heel warm en landelijk.3. De plinten. Lekker landelijke printen, die moest ik gewoon hebben. Lang moest ik niet nadenken over de kleur plinten. Ik wou namelijk witte plinten om zo onze muren wat langer te doen lijken. Optisch bedrog is hier echt op de juiste plaats. Door de keuze van een witte plint lijkt een muur een pak langer dan als je voor een kleuren plint kiest. De plinten die ik koos zijn 15cm lang en zijn ook van Quickstep. Het makkelijke aan deze plint is da tje hem kan afzagen op de lengte die je zelf wil. Omwille van onze stopcontacten hebben we de plint op12cm hoog moeten afzagen zodat die er net onder kwam. Deze kan je ook over plinten plaatsen die je reeds hebt gezien er een inkeping is voorzien. Ik ben in elk geval helemaal gek op de plinten gezien ze een leuke krul hebben aan de bovenkant. Zo komt het landelijke aspect nog meer naar voor.


4. Een bed. Bij de basis van de 4 stappen hoort natuurlijk ook nog een bed. Ik heb lang moeten nadenken over de kleur maar waar ik zeker over was, was het dat ik alles sober, landelijk en natuurlijk wou houden. Daarom koos ik voor forest green. Ons kochten dus een boxpring bij Beterbed aangezien we daar echt een mooie kleur en model vonden. Ik vond de match tussen het forest green en de vinyl vloer van Quickstep dan ook echt een perfect match.Zoals ik zei, zijn alle alle basiselementen er en zijn we nu aan het decoreren bezig. Dus to be continued.. :-)


xoxo

Yana