LIFE: Hoe ik mijn hersenleeftijd train

Dezer dagen is het moeilijk om mijzelf bezig te houden. De dingen die ik voor een lange tijd wou doen zoals opruimen en poetsen, blijf ik doen maar ontspanning is ook belangrijk. Om mij te ontspannen speel ik graag spelletjes maar ik vind het minstens even belangrijk om mijn hersenen te laten werken. Daarom train ik mijn hersenleeftijd met BrainTraining van Nintendo Switch.De Brain Training game is echt heel eenvoudig. Je kan kiezen tussen een dagelijkse training of een snelle training. Zelf kies ik altijd voor dagelijks. Omdat ik het leuk vind mijn hersenen extra lang te trainen en zelf de spelletjes te kiezen. Hoe vaker je speelt hoe meer spelletjes je vrij speelt. Een heel typisch spel dat er tussen staat is sudoku.

Er zijn no veel meer spelletjes. Zo moet je bijvoorbeeld in een spel het hoogste getal aanduiden maar worden de getallen allemaal weergegeven in verschillende grote. Vaak ga je dan op het grootste ipv het hoogste getal tikken omdat je snel wil reageren maar je moet verder kijken dan je neus lang is.Nadat je denkt voldoende getraind te hebben, kan je je hersenleeftijd testen. Om eerlijk te zijn was ik best verbaasd van mijn eerste hersenleeftijd. Deze was echt enorm slecht! Mijn eerste hersenleeftijd was 52 jaar terwijl een goede hersenleeftijd 20 jaar is. Na ongeveer 7 dagen trainen haalde ik de hersenleeftijd van 20 jaar. Door dagelijks te blijven training blijft mijn hersenleeftijd steeds rond de 20 jaar hangen wat ik wel enorm fijn vind. Ik merk dat ik sneller reageer op de spelletjes en dat alles vlotter loopt dan in het begin. Ik heb er dan ook een gewoonte van gemaakt om elke avond voor het slapengaan even te spelen en zo mijn hersenen te blijven trainen.


Ben jij ook zo benieuwd naar je hersenleeftijd?


xoxo Yana