LIFE: Hoe ik aan mijn conditie werk met de Nintendo Switch Ring Fit Adventure

Ik ben 2020 ingegaan met veel motivatie om aan mijn conditie en mijn lichaam te werken. Dag in dag uit denk ik er aan maar het is niet altijd even evident om heel je leven om te gooien heb ik beseft. ik heb best een drukke agenda met dat ik voltijds werk en daarnaast nog heel actief ben op mijn blog en instagram. Vaste sporturen zijn dan ook echt geen evidentie. Daarom ben ik opzoek gegaan naar een alternatief. Iets dat ik elke dag kan doen maar vooral thuis en op verplaatsing. Zo kwam ik uit bij de de Nintendo Switch en het spel Ring Fit Adventure. Benieuwd naar mijn bevindingen?

Ik ben altijd al een gamer geweest. Als kind was ik dol op de Nintendo DS, nadien had ik de Nintendo Wii waar ik zot van was en nu was het weer tijd voor iets anders. De Nintendo switch biedt tal van mogelijkheden. Eigenlijk is het een soort mix tussen de Nintendo DS en Wii. Je kan de Switch heel gemakkelijk meenemen maar tegelijkertijd ook interactieve spelletjes mee spelen via je tv scherm. Nu kan dit wel niet met elk spelletjes en is het met de Ring Fit Adventure vooral aangeraden om het op groot scherm te spelen met genoeg ruimte om je heen.Het spel komt in combinatie met de Fit Ring, een soort ring die je helpt tijdens het spel. Het leuke is vooral dat het om een echt spel gaat met een missie en doel. Je gaat je de Fit Ring helpen om zijn krachten terug te krijgen en je leeft je ook echt op in het spel. Hierdoor lijkt het niet alsof je intersief aan het sporten bent maar net een spel bent aan het spelen.
Toch is niets minder waar. Je mannetje gaat in principe niet voorruit tenzij jij loopt. Dus dat is stap 1 al. Om de krachten terug te winnen moet je door verschillende levels maar om door een level te geraken moet je telkens duelleren tegen kwaadaardige beesten. De beesten kan je alleen maar verslaan door oefeningen te doen. Deze oefeningen worden voor jou samengesteld en na verloop van tijd kan je zelf wel je favoriete oefeningen er uit halen. Het is echt een mix van Yoga, Buikspier, Armspier en beenspier oefeningen. De ene is al wat uitdagender als de andere maar dat maakt de afwisseling net goed.
Tijdens het spel moet je 1 consoler van de Switch bevestigen aan de ring en 1 aan je been. Zo kan de Nintendo Switch op elk moment tracken of je je oefeningen wel goed uitvoert en indien een oefening niet goed is of als het moeizaam loopt merk je ook da tje een dual verliest. De Switch wil zo aantonen dat je te moe bent om verder te gaan in het spel en dat je beter kan rusten.Mij helpt dit alvast enorm om zo meer te focussen op sport en actiever te zijn. Ik probeer nu om het om de dag te doen en merk echt dat ik er voldoening uit haal. Wat mij betreft een echte aanrader!
xoxo Yana