HOME: Braun CareStyle Compact

Bij een huis komt niet alleen het leuke deel kijken zoals decoreren en inrichten maar helaas komt er ook het huishouden bij kijken. En bij dit huishouden bedoel ik onder andere strijken. Iets wat ik, om eerlijk te zijn, niet zo graag doe. Meestal vind ik strijkijzers heel groot, zwaar en lastig om mee te bewegen. Nu testte ik de Braun CareStyle Compact uit in de hoop dat het tegendeel waar was voor dit nieuwe strijkijzer. Benieuwd?
De Braun CareStyle Compact heeft vooral een heel apart figuur om een stoomstrijkijzer te zijn. Hij staat echt recht op een klein rond reservoir en zelfs het strijkijzer op zich is vrij basic. Ik wist niet meteen wat ik van moest verwachten omdat de meeste stoomstrijkijzers vrij grootte bakken zijn ik in mijn achterhoofd had dat dit nodig was om goede stoom te genereren. Toch garandeerde de CareStyle compact dat je maar 50% van je tijd kwijt zal zijn om dezelfde hoeveelheid te strijken dus challenge accepted!De CareStyle beweert ook 50% minder plaats in te nemen. Dit kan ik beamen. In het waskot heb ik een hoge maar smalle kolomkast in staan en de CareStyle compact past daar als gegoten in terwijl mijn vorig stoomstrijkijzer daar alles behalve in kon. Wat meteen ook opvalt bij het gebruik is dat hij veel lichten in de hand is dan een standaard stoomgenerator. Dit maakt het gemakkelijker om te bewegen met je strijkijzer en zo je strijk sneller te klaren.


Door de DoubleSteam-technologie gaat er 2x zoveel stroom geproduceerd worden en ga je 2x zo snel kunnen strijken. Daarnaast moet je de temperatuur niet handmatig aanpassen aan de stof die je strijkt maar wordt deze automatisch aangepast. Bovendien kan je het strijkijzer ook verticaal gebruiken als stomer. Zo kan je je hemden snel opfrissen en hoef je er niet ale kreuken uit te vissen. Ook is de onderkant afgewerkt met een freeglide 3D, door deze gebogen achterkant kan e gemakkelijk bepaalde stukken van je kleding strijken.De CareStyle compact werkt met een kalkfilter. Hiervan komen er tween bij het strijkijzer en nadien kan je deze ook altijd online kopen voor +/- €7. Dankzij deze filter heeft je strijkijzer een 5x langere levensduur.

De CareStyle compact is verkrijgbaar in verschillende verkooppunten zoals Bol.com, Collishop, .. in het blauw en paars voor een adviesprijs van €119 voor de blauwe variant en €159 voor de paarse variant.


Lijkt het jou ook zo zalig om te strijken met een licht en compact strijkijzer?


xoxo Yana