FOOD: Konijn met donker bier

Nu onze nieuwe keuken er bijna volledig staat (breek mijn mond er niet over open) is het tijd om weer wat meer tijd te steken in lekkere gerechten koken. Zo kwam ik bij de slager en stond de konijn in promo dus bibi hier ging voor de eerste keer konijn maken. Benieuwd naar mijn recept? Enjoy!

Ingrediënten

1 heel konijn

1 fles Bourgogne des Flamant

2 uien

175g kastanje champignons

1 blaadje laurier

2 takjes tijm

3 el bloem

2 el boerenboter

7dl water

50cl balsamico azijn

100g rozijnen

2 el kristalsuiker

peper en zout

eventueel: 175g spelblokjes

Zelf begin ik altijd met wat voorbereiding zodat ik goed bij mijn potten en pannen kan blijven staan. Ik heb de kastanje champignons door 4 gesneden en de 2 uien heb ik mee grof gesneden. Verder heb ik alles bij de hand gepakt om er aan te beginnen.

1. Eest moet je de boter goed opwarmen in een grote kookpot. Zelf gebruik ik liefst een gietijzeren pot.

2. De konijn goed kruiden met peper en zout en op beide kanten 5-10 minuten laten bakken zodat het dicht geschroeid is.

3. Voeg vervolgens de uien en champignons toe en laat ze 2-3 minuutjes mee bakken.

4. Doe de bloem over het konijn en blus alles af met de Bourgogne des Flamant.

5. Voeg alle overige ingrediënten toe.

6. Laat het 2uur sudderen op een laag vuur.

Zelf verkies ik om het de volgende dag te eten. Dit heb ik met elk stoofpotje, het lijkt me altijd beter de dag nadien.

Om de konijn af te werken bak ik nog wat kroketjes in de airfryer en serveer ik het gerecht met een goed glaasje bier van Bourgogne des Flamant.

Time to eat!

xoxo Yana