FOOD: Kerstkoekjes na kerst

Kerst en nieuwjaar zijn nu wel voorbij maar lekkere koekjes zijn altijd welkom, toch? Nutella daagde mij uit lekkere koekjes te maken met Nutella uiteraard! Ik vond de koekjes zo lekker dat ik ze wel moest delen met jullie. Enjoy!

Benodigdheden

- 250 g gesmolten boter

- 150g poedersuiker

- 500g bloem

- 1 ei

- 1 vanillestokje

- 1 mespuntje zout

- 200g Nutella

Recept

1. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden , haal met behulp van een mespunt de inhoud er uit en meng he tin een schaal samen met de poedersuiker, het ei, de boter en het zout totdat er een homogeen mengsel ontstaat.

2. Voeg de bloem toe en roer kort. Maak nu een bol van het mengsel, verpak het in vershoudfolie en laat het deeg een uur rusten.

3. Haal het deeg na een uur uit de koelkast en snijd het door 2. Rol beide stukken tot deeg tussen 2 vellen bakpapier tot dat ze 3 mm dik zijn en laat het vervolgens weer 1uur in de koelkast rusten (dit mag iets korter).

4. Haal de 2 stukken deeg weer uit de koelkast na het rusten en snijd vormpjes. Ik koos voor de ronde omdat ik deze het leuks vind. Let er op dat of we beide helften even groot zijn. Leg ze op een bakplaat en laat ze 10 minuutjes op 180° bakken.

5. Haal de koekjes uit de over en laat ze even afkoelen. Zodra ze zijn afgekoeld kan je op de helft van de koekjes Nutella smeren. Dit doe je best door in het midden een lepeltje Nutella te leggen. Met het andere koekje verspreid je de Nutella mooi over heel het koekje.

6. Wat bloemsuiker en smullen maar!

Ik ben helemaal dol op deze koekjes. Wat is jouw favoriet recept?

xoxo Yana