Wat als ... je gehacked wordt?

Het doet mij altijd denken aan vroeger, toen mijn mama zei dat het internet gevaarlijk was omdat je niet weet wie er achter dat scherm aan de overkant zit. Ik vond het toen maar gezever maar niets is minder waar. Hoe ouder ik werk hoe plichtbewuster ik om ging met het internet.
Ik heb het vaak zien gebeuren maar dat het bij mij ging gebeuren had ik nooit verwacht. Ik was vroeger heel actief op twitter. Elke dag was ik daar mijn mening aan het verkondigen maar opeens kon ik me niet meer aanmelden. Ik vergeet wel eens mijn wachtwoord dus bleef maar drukken op wachtwoord vergeten maar zonder resultaat... Toen kreeg ik plots berichten dat ik vreemde dingen aan het posten was op twitter. Ik wist niet wat er gebeurde. Mijn volgers verdwenen en mijn Twitter naam veranderde. Poef mijn account was volledig weg. Geen idee wie er achter zat of wat er gebeurt was.


Ik probeerde twitter te contacteren maar daar heb ik letterlijk geen steun van gekregen. Toen kreeg ik plots een sms van een onbekend Turks nummer om geld op te eisen. Ze wouden mijn account teruggeven als ik betaalde. Ik weigerde dit te doen aangezien mijn account toch al verpest was. Wat had ik er nu nog aan? Ondertussen wist iedereen het al dus maakte het me niet zoveel uit. Geen idee wat er zou gebeurt zijn als ik het geld toch had betaald..


In ieder geval heb ik mijn lesje geleerd en wil ik niet dat dit gebeurt met mijn Instagram. Daarom heb ik de tweestapsverificatie aangezet. Dit is de beste beveiliging die je kan hebben. Momenteel is er niet meer dan dat. Met safeonweb.be heb ik getest of mijn accounts veilig zijn. En gelukkig is dat nu wel zo. De site helpt je wanneer je zo iets voor heb en geeft je tips om je accounts te beveiligen. Zeker de moeite om de test ook eens te doen om hacking te voorkomen.xoxo Yana