BEAUTY: Decléor voor gevoelige huid

Een tijdje geleden kon je al zien dat ik het Decléor gamma had leren kennen en het had getest. Voor mij was het helemaal nieuw. Toen ik hoorden dat het van beauty gigant L'Oréal afkomstig was en bij Planet Parfum over de toonbanken vloog was ik wel nieuwsgierig. De vorige lijn beviel me echt super goed. De lijn was toen op basis van hydratatie. Nu dat het winter wordt en mijn huid gevoeliger is, is het tijd om een andere lijn uit te testen. Die voor een gevoelige huid. Benieuwd?

Het gamma dat ik testte bestond uit 3 stappen. Mijn favoriet is de olie en zo ook stap 1. De olie bestaat uit verschillende etherische oliën voor de intensieve verzorging. Het gaat je huid kalmeren door de kamille, roos, neroli en tarwe die aanwezig is. Slechts 2 druppels zijn voldoende om het gehele gezicht te laten ontspannen.Het is dan ook heel fijn dat je de druppels eerst met je vingertoppen opwarmt, vervolgens goed ruikt aan de olie en nadien het masseert in je gezicht.

Crème en Masker 2 in 1 voor 99% van natuurlijke oorsprong. Het gaat vooral roodheid aan zonder een plakkerig gevoel na te laten. De ingrediënten bestaan vooral uit plantaardige oliën net zoals bij de rest van de lijn. Deze gaan er voor zorgen dat je huid verzacht en minder geïrriteerd is tijdens de koudere periode. Ondanks dat de crème ook een masker is heeft het een lichte textuur die je niet moet afspoelen. Heel fijn om op te brengen in het weekend als je wat meer tijd hebt zodat alles rustig kan intrekken, al gebeurt dat wel vrij snel.

De laatste stap is de voedende balsem voor 's nachts. Deze balsem heeft net dezelfde werking als de andere 2 stappen hierboven. Bestaat hoofdzakelijk uit natuurlijke oliën waarvan roze olie primeert. Het bestrijd normaals de roodheid en zorgt voor een egale en zachte huid. De textuur voelt als een echte balsen aan en niet als een crème. Het is een beetje plakkerig maar voor het slapen gaan geeft dit je huid wel echt een boost door het stimuleren van je celvernieuwing.

Mijn mening

Zelf ben ik het gamma een 3tal weken aan het gebruiken dus leek het me tijd voor een review. Ik was al verkocht aan het vorige gamma maar dit heeft toch nog net iets meer mijn hartje gestolen. Ik heb een heel gevoelige huid waar ik dag tot dag moet kijken wat ik er mee moet doen. Aangezien dit gamma perfect geschikt is voor een gevoelige huid was het een perfect match. Mijn roodheden bleven weg en mijn huid voelt heel strak en vooral glad aan dankzij de olie en het balsem. Wat me wel opvalt is dat de crèmes niet zo lang zullen meegaan als de olie dus dat je een beetje over hebt op het einde. De producten van Decléor zijn online verkrijgbaar en bij hun vaste verdelers.

Is jouw huid ook gevoeliger tijdens deze koude dagen?

xoxo Yana