BEAUTY: DIY met Kruidvat

Ik ben al van kinds af aan een DIY lover. Als kind had ik dozen vol knutselgrief en zelfs nu nog ben ik er dol op. Beauty DIY's zijn altijd leuk om te maken en ik zoek ze vaak op op Pinterest. Nu kwam Kruidvat met iets nieuws; de #DIY KIT. ID. Benieuwd?

De #DIY KIT bevat een bodycrème die je lichaam en huid voeden en hydrateren. De crème bevat coco's olie en verder is die volledig geur- of kleurloos. Tegenwoordig is het echt heel moeilijk om een heel basic bodylotion te vinden dus dit ik vind dit echt een musthave. Er zit ook een kleine mixing potje in waarin je de DIY lotion kan maken. Dit is heel gemakkelijk om he tte hergebruiken.

Kruidvat geeft je ook 3 mogelijkheden om de DIY lotion te maken. Je kan munt toevoegen om een verfrissende lotion te hebben. Je kan suiker toevoegen om een peeling te maken of je kan honing toevoegen om voor extra hydratatie te zorgen. De suiker had ik al een paar keer terug gevonden op pinterest maar de honing nog nooit dus ik besloot om hiervoor te gaan.

Er is niet echt een bepaalde formule die je zegt welke hoeveelheid je nodig hebt. Ik besloot om 2 eetlepels lotion en 2 eetlepels honing te mengen om eens te testen. Zoals verwacht was het een beetje plakkerig en duurde het lang tot het inwerkte. Omdat het niet zo vlot liep besloot ik om er nog enkele lepels lotion bij te doen en dan werd het veel smeuiger en smeerbaarder. Het duurt wel wat langer voor het is ingewerkt aangezien er honing in zit maar het voelt wel echt heel aangenaam op de huis. Ik bracht het aan na het scheren van mijn benen en die voelden echt super aan.

Deze kit is echt een aanrader voor creatievelingen en beutyguru's. Je kan er ook verschillende creaties mee maken om ze veel uit te testen. Zekf heb ik nog op zoek gegaan naar enkele leuke zaken die je bijvoorbeeld kan toevoegen aan ej bodylotion: shea butter, geurolie, limoen- of citroensap en schil, kaneel, vanille, cacao ... Er zijn tal van mogelijkheden. Het hangt er gewoon een beetje van af van wat jij graag ruikt en waar je behoefte aan hebt. De DIY KIT is verkrijgbaar bij alle Kruidvat of hier online voor €4,99.


Ben jij ook dol op DIY's?xoxo Yana