BEAUTY: Urtekram Purple Lavender

De coconut lijn van Urtekram zag je al een voorbij komen op mijn blog maar nu kwam Urtekram met een nieuwe lijn, de Purple Lavender. De lijn is, zoals je wel kan vermoeden, geïnspireerd op lavendel. Urtekram staat bekend om zijn natuurlijke producten. Met de lavendel benadrukken ze dit nogmaals. Ze gaan steeds in de natuur opzoek naar een nieuwe geur om hun gamma uit te breiden. De lijn bestaat uit verschillende producten en ik mocht er 4 uitkiezen om te testen. Ik koos hier voor een douchegel en shampoo (500ml), een lichaams olie en een handzeep. Ik heb dit heel bewust gekozen omdat ik nu sinds kort een eigen huis heb is dit super leuk om allemaal in de badkamer te zetten.

De douchegel en shampoo komen in 2 verschillende formaten. Ik koos voor het grotere (500ml) formaat. Zo heb je meer als voldoende om een lange tijd toe te komen. De geur is heel natuurlijk en niet te overheersend zoals je zou verwachten van lavendel. Het is eerder subtiel. De douchegel is geschikt voor een drogere huid wat een enorme plus is voor de zomer. Het voedt je huid enorm waardoor je bijvoorbeeld bij het scheren van je benen minder last zal ondervinden van drogen plekken. De shampoo is naar mening ook voor droger haar. Zelf heb ik droog haar maar en vettige hoofdhuid. Ik merkte dat de roods van mijn haar sneller vettig werd maar mijn punten wel goed gehydrateerd waren. Niet geschikt voor mij haar maar als je ook een drogere hoofdhuid hebt is deze zeker aan te raden.

De body olie is naar mijn mening de perfecte aanvulling bij de douche gel. Deze gaat nog eens extra zorgen voor hydratatie van droge plekken. Ik heb hier in de zomer soms last van omdat ik mijn benen vaker scheer dan in de winter. Dan vind ik olie heel fijn om te gebruiken. De geur van de olie is iets intenser maar blijft nog steeds subtiel. Let wel op dat je de olie goed laat inwerken want hij kan vlekken achterlaten op heel dunne stofjes zoals satijn.

Het laatste product van de vier is de handzeep. Om eerlijk te zijn ben ik geen handzeep expert. Ik vind de meeste handzepen hetzelfde alleen de geur is telkens anders. Ook hier heb ik geen speciaal gevoel met de handzeep. Hij doet wat hij moet doen en ruikt lekker naar lavendel. Prima product dus , niet meer niet minder!

Mijn mening

Na het testen van deze producten ben ik er overtuigd dat ze doen wat ze moeten doen. Wat me wel erg opviel is dat de producten een grote focus hadden op een droge huid en droog haar. Voor mijn lichaam zijn ze daarom ideaal maar voor mijn haar niet. Omdat ze zo specifiek zijn op droge delen, doet het daarom ook echt zijn werk hiervoor. De producten krijgen van mij daarom een 8/10. Ze zijn volledig organisch, ruiken goed, doen wat ze moeten doen en zijn prijsvriendelijk. De producten van Urtekram zijn bij ons in België verkrijgbaar bij de Carrefour.


xoxo Yana