BBQ'en vraag om een Weber Master Touch

Mooi weer vraagt altijd om een leuke BBQ. Een tijdje geleden konden jullie al zien dat ik een gezellige BBQ had georganiseerd met Thomas zijn familie. Ik vertelde toen ik mijn blog dat jullie snel meer gingen lezen over onze BBQ zelf en hier is die dan, onze Weber Master Touch houtskoolbarbecue. Een BBG waar we enorm veel plezier aan bleven, lees maar!


Wij wonen op het platteland maar wel in het midden van het centrum. Omdat we toch een tuin en terras hebben die groot genoeg zijn, kozen we voor een kolen BBQ. Ik vind nog altijd dat BBQ'en op echte kolen veel leuker is dan op gas. Geen idee waarom maar het smaakt me dan altijd dubbel zo goed. Ieder zijn smaak hé!!

De Master Touch komt in 6 kleuren. Wij hebben de meest voorkomende variant, de zwarte. De Barbecue heeft een diameter van 57 cm waardoor je met een groot gezin of een grote groep kan BBQ'en. De Master Touch houtskoolbarbecue heeft echt een pak van voordelen. Ik som ze allemaal even op voor jullie;

1. De aspan is uitneembaar. Dit is het onderste deel van je BBQ. Na het BBQ'en heb je een hoop as over en meestal is het echt veel werk om dit allemaal uitgekuist te krijgen. Bij deze BBQ valt alles meteen naar beneden waardoor je met een handgreep alle as kan weggooien. Super handig!


2. Porselein geëmailleerde deksel en ketel/kuip. Met het deksel kan je zowel BBQ'en als het slechter weer is. Ik ben echt een grote fan van vlees en vis op de BBQ en nu kan ik dit zelfs doen wanneer het weer niet helemaal mee zit. Er zit bovendien een thermometer boven op het deksel waarmee je de temperatuur kan bijhouden van de BBQ en zo de gaartijd van je vlees/vis kan bepalen. Bovendien is het handvat op het deksel tegen de warmte bestand waardoor je het altijd kan vastnemen. Ook is er een delselhouder voorzien op de BBQ waarin je het deksel kan schuiven. (Dit zie je op de foto hieronder)


3. Gourmet barbecue system. Het middelste grilrooster is uitneembaar. Je kan dit vervangen door verschillende opzetstukken zoals een pizzasteen, een gevogeltestomer, een dutch over, ... Hiermee kan je dus niet alleen vlees maken maar ook andere gerechten in een mum van tijd.


Bij de Master Touch kochten we ook nog de Rapidfire brikettenstarterset. Dit is een soort maatbeker waar je je houtskool in doet. Van onder gooi je een aanmaakblokje en zo gaan je kolen veel sneller opwarmen. Hiermee duurt het max 20 minuten. Wanneer je houtskool is opgewarmd kan je hem op het onderste ijzeren rooster gooien.

Als ik toch een klein nadeel mag opsommen dan is het dat de BBQ in delen in een doos komt. Je moet hem dus zelf in een zetten. Het duurde bij ons toch een kleine 2 uur vooraleer hij volledig in elkaar stond wat ik wel enorm spijtig vond. Wel besef ik dat zo een grote BBQ niet gemakkelijk in 1 stuk te vervoeren is dus snap ik de werkwijze wel.

Mijn mening

De Weber Master Touch houtskoolbarbecue is echt een favoriet voor deze zomer. Het aansteken van de houtskolen gebeurt heel vlot, ik kan het zelfs zonder hulp van mijn vriend, haha :). Een mégàgroot voordeel vind ik de afneembare grilplaat dit je kan vervangen door verschillende andere platen en het zo niet alleen een BBQ is maar eerder een soort van buiten oven. De BBQ krijgt van mij een 9,5/10 en blijft alvast heel de zomer op ons terras staan. De Weber Master Touch heeft een verkoopprijs van € 349 en kan je online bestellen via de Weber site of in verschillende tuincentra kopen.Ben jij ook zo dol op BBQ'en?

xoxo Yana