FASHION: The perfect summer suit/bikini

Summer is in town! Mijn blog is al helemaal in het teken van de zomer. Zo heb je al verschillende zaken voorbij zien komen zoals bbq's, zomerse make-up,.. Maar natuurlijk springt iedereen weleens graag in het water en dan heb je dat ene perfecte badpak of die ene perfecte bikini nodig. Ik ging voor mijn figuur eens opzoek naar de perfecte badklding bij Hunkemöller. Enjoy!


Ik heb best een appel figuur. Mijn benen en bovenlichaam zijn goed in proportie. Alles is net iets voller dan bij de doorsnee Vlaming maar daar heb ik zeker geen probleem mee. Ik draag normaal een maat 38-40 wat neer komt op een M-L. Bij Bikini's is dit altijd moeilijker voor mij om een setje te kopen omdat ik boven toch goed voorzien ben en beneden ook stevige billen heb. Je zou denken dat dit dan net gemakkelijker is met een setje maar dat is helaas niet waar. Bij Hunkemöller kan je gelukkig je bikinitop en -broek afzonderlijk kopen wat echt super is voor mij. Naast mijn iets vollere maten heb ik ook niet de meest rechte schouders, Dit komt omdat ik een bolle rug heb maar dat vind ik ook allemaal niet super erg. Ik moet er daarom wel op letten, welke soort bikini of badpak ik draag zodat mijn schouders of rug niet krom gaan lijken. Daarom verkies ik altijd een bovenstuk waarbij het touwtje langst mijn nek loopt. Hierdoor gaan mijn schouders opener en rechter lijken. Dit is een tip die ik ooit heb gekregen en echt heb meegenomen met me. Het werkt echt!


Zo vond ik dit onwijs mooie bordeaux badpak dat mooi aansluit vanboven. Het badpak is niet ondersteunend voor je borsten maar wel volledig gevoerd vanbinnen. De ondersteuning vind ik niet persé nodig in een badpak en aangezien de voering er is, moet je al niet bang zijn voor zichtbare tepels. Een groot pluspunt aan dit badpak is de corrigerende werking op de buik. Zo heb je zelfs een beetje corrigerende zwemkledij aan wat toch een extra boost geeft voor je zelfvertrouwen. Vanboven is het badpak afgewerkt met 3 kleine openingen. Deze laten niet te veel zien van je borsten maar dat vind ik best fijn. Dan hoef ik me al geen zorgen te maken dat ze niet op hun plaats blijven zitten, haha. :-) De achterkant van het badpak is laag ingesneden waardoor je een open rug hebt. Dit geeft het badpak de sexy touch die elke vrouw wil!

Naast het badpak zocht ik ook een bikini uit die perfect bij mijn figuur zou passen. Ik hield rekening met dezelfde voorwaarden. Zo sluit ook de bikini mooi aan rond mijn nek en gaat die niet over het midden van mijn schouders. Ik koos hier voor een oudroze kleur die heel flatterend is als je al een tintje bruiner bent. De bikinitop is aan sluitend aan de nek maar geeft geen ondersteuning aan de borsten. Doordat de top toch volledig dicht is met kant, hoeft dit niet. De top loopt vanachter wel zoals een gewone bh en uiteindelijk knoop je het vast in het midden.


De bikinislip is in dezelfde kleur en hetzelfde materiaal als de top. De voorkant is in hetzelfde kant als de top. In het kant zit een klein bloementjes motief verschuild wat erg elegant is. De achterkant van de slip is gewoon een effen stof zonder motiefje of kant. Bij de slip heb ik gekeken naar de zijkanten. Voor mij is het erg belangrijk dat deze verstelbaar zijn. Zo zijn er aan beide kanten touwtjes waarmee je de slip kan vergroten of verkleinen. Zoals ik al zei heb ik stevige billen dus vind ik dit echt een must.


Ik heb voor mijn beide keuzes rekening gehouden met zaken die belangrijk zijn voor mijn lichaam. Ik heb maar 1 gouden tip. Kijk naar je eigen lichaam en naar wat voor jou werkt. Iedereen is anders en dat maakt ons allemaal ook uniek. Ga voor de vormen en maten die jou het beste staan en waar jij je goed in voelt want daar draait alles om.

Ben jij ook zo dol op mooie zwemkledij?

xoxo Yana