ONZE EETRUIMTE

Alles staat bijna op zijn plaats in ons huisje dus tijd om jullie een volledige ruimte te laten zien. De eerste volledige ruimte die ik met jullie wil bespreken is de eetruimte, de kamer waar wij misschien wel het meest vertoeven. Zowel om te werken als te eten, zitten we daar. Dus tijd om deze met jullie te delen. Enjoy! 

Onze eetkamer is een grote open ruimte met veel lichtinval. Er zijn alleen maar lage muren gebruik waardoor je zicht hebt op de keuken en de leefruimte. Er zijn 4 grote ramen die al het daglicht verzekeren. Als de rolluiken naar beneden zijn, verzekert onze lichtstraal het daglicht. Deze zit net tussen de woonkamer en eetplaats wat ideaal is. Ik ben gek op daglicht dus dat was voor mij wel heel belangrijk.  

De eyecatcher en meteen ook het grootste meubelstuk dat te vinden is in onze eetplaats is de eettafel. De zoektocht duurde weken maar uiteindelijk zijn we er echt heel blij mee. We waren po zoek naar een tafel van 2m20, wat een buitenmaat bleek te zijn, uiteindelijk kochten we er een van 2m40. We hebben lang zitten zoeken naar iets wit/zwart/grijs dat bij ons interieur past. Het zal jullie misschien opvallen maar wij zijn niet zo gek van hout, en al helemaal niet van hout kleuren. Daarom is er ook niets bruin of beige te vinden bij ons thuis. Zelfs de laminaten zijn grijs. Maar nu terug over de tafel… Het was niet eenvoudig om een kwalitatieve tafel te vinden waar we niet al te veel krassen op kunnen maken en niet hout kleurig is. Uiteindelijk kwamen we uit bij keramiek. En hier is ze nu, een keramieken tafel van 2m40. De keramiek heeft een marmer look maar heeft een overheersende witte kleur. Om toch een contrast te hebben kozen we hierbij voor zwarte poten.

De stoelen moesten ook bij het geheel passen. Echter waren we iets minder geduldig met de stoelen als met de tafel. We kwamen deze toevallig tegen besloten ze te kopen. We dachten dat grijs bij alles zou passen dus was het voor ons evident om ze mee te nemen. Nu alles samen staat vinden we het spijtig dat we niet voor zwarte stoelen zijn gegaan maar al bij al zijn we er wel heel tevreden over. Moesten we nu ooit van stoelen wisselen, zouden we wel voor zwarte stoelen gaan of misschien wel rood. Een beetje kleur kan nooit kwaad, toch? Zoals je ziet zijn het industriële , grijze stoelen geworden met metalen poten, ook in het grijs. De strakke-industriële stijl proberen we overal door te trekken.

Naast de 2 belangrijkste elementen in de eetplaats hebben we ook nog andere must haves en accessoires staan zoals een staanlamp, die mijn papa zelf gemaakt heeft. Mijn ouders hebben dan ook naar een lampenkap gezocht in exact dezelfde kleur als onze stoelen zodat alles samen matcht. (Ik kan jullie wel al vertellen dat de lamp nu aan de andere kant staat en er iets extra is bijgekomen in de eetkamer sinds deze week maar dat kan ik jullie binnenkort pas laten zien!)

Helemaal links in de hoek kan je zien dat we een open stuk hebben. Langst de andere kant staat onze TV hier op. We hebben best een grote tv waardoor het niet opvalt  dat het een open ruimte is. Om de kabels wat te verdoezelen hebben we er wat leuke spullen neergezet. Helemaal onderaan is er een gat, in dit gat staat onze stereo. Thomas en ik zijn echte muziekliefhebbers, dat kan ook niet anders met Thomas in huis. De radio staat dan ook altijd te spelen bij ons.

Bovenaan zie je dan weer de lijn van muziek verder gaan met onze platenspeler. Om eerlijk te zijn ken ik niets van platen of platenspelers maar Thomas wou er al een tijdje een en dan kwamen we toevallig deze met zwart en rood tegen bij La Bottega in Hasselt. Rood is de kleur die je in heel ons huis tegenkomt daarom pastte deze er perfect. Op de platenspeler ligt Thomas zijn eigen plaat die hij kreeg van MNM tijdens de wedstijd Rising Star.

Naast de platenspeler staat er nog een orchidee die ik van mijn mama kreeg en nog een leuk plantje dat ik ooit van Roger en Gallet kreeg toen ik nog thuis woonde. Ik vond het mega leuk dus wou het graag meenemen. Ik ben geen krak in planten en vergeet ze meestal water te geven maar net daarom is zo’n plant gemakkelijk. Het heeft niet al te veel water nodig dus gaat niet snel verwelken. Ideaal voor mij!

Het laatste opvallende in onze eetplaats is de openhaard. We hebben in het midden van onze begane grond een openhaard met een opening langst 2 kanten. Je kan er helemaal door kijken, wat ik echt geweldig vind!! Toen ik dit zag was ik meteen gesmolten voor het huis. Aangezien we momenteel de openhaard niet aan steken heb ik er wat leuks voor gezet. Onze lightbox van Lidl heet ons elke dag weer welkom thuis. Dit staat er al sinds de 1ste week dat we er wonen. Misschien moet ik het eens aanpassen maar ik zou niet weten naar wat.. tips? Naast de lightbox heb ik een vaas neer gezet van Maison du Monde. Met mijn verjaardag kreeg ik een bon en ben ik er eens langs geweest Zo kocht ik deze mooie rode vaas. In de vaas heb ik een nep bloesem takje zitten van Action. Zoals ik al zei, water geven is niet mijn specialiteit. :-)


En wat vind jij van onze eetplaats? Tips om het nog aan te vullen of anders in te richten zijn altijd welkom! We zijn geen binnenhuisarchitecten maar doen gewoon ons best om het er leuk te laten uitzien.

Hoe ziet jou droom woonkamer er uit?

xoxo Yana