BEAUTY: blauw licht is schadelijk

Een tijdje gelezen las ik al dat blauw licht niet goed voor je was maar nu is het echt bewezen. Blauw licht (het licht van je smartphone/laptop/tv) is bijna even schadelijk als UV-stralen! Wie had dat nu ooit gedacht. Ik schrok er een beetje van. Zelf zit ik uren achter de computer en mijn gsm. Zowel op het werk als thuis heb ik het gewoonweg nodig en daarom zocht ik voor een goede bescherming.


Nu dat het bewezen is dat blauw licht echt schadelijk is voor je huid, onder de vorm van veroudering, komen er verschillende merken met producten die hier tegen bestand zijn. Om een product te creëren dat je huid beschermt tegen blauw licht moet er een blue filter in je product verwerkt zitten. Uriage kwam zo met de AGE Protect lijn die speciaal ontwikkeld is voor mensen die vaak voor hun pc of gsm zitten (bijna iedereen dus want ik kan me nauwelijks nog een job bedenken zonder pc). Naast de beschermig tegen blauw licht beschermt deze lijn je ook tegen zonlicht of UV-stralen. Wat mooi is meegenomen.


Uriage kwam met een heel uitgebreid gamma zodat iedereen zijn perfecte crème kan terugvinden in deze reeks. Zo kwamen ze met een Multi-Action Fluid die je huid beschermt tegen blauw licht. Het heeft een fijne en vooral liquide textuur dat helpt je poriën te verkleinen. Deze crème kan je best als dagcrème gebruiken. Ook is er een Multi-Action Cream , zowel met SPF30 als zonder. Deze crème kan ook perfect een dagcrème zijn, het gaat lijntjes verminder in heel je gezicht en wordt daarom vooral aangeraden aan de iets rijpere vrouw of man. De textuur van dit product is ook meteen dikker aangezien het een crème is. De textuur tussen het product met SPF 30 en zonder is nauwelijks merkbaar.

Naast de dagcrèmes heeft Uriage ook aan nachtverzorging gedacht. Zo zijn ze ook met 2 nacht producten op de markt gekomen. Een echte nachtcrème en een peeling. Zelf ben ik een grote fan van producten die je kan gebruiken om te peelen maar heb ik een heel gevoelige huid waardoor ik het niet elke dag kan gebruiken. Daarom probeer ik wekelijks 1 keer mijn huid te peelen. Zo verwijder je alle onzuiverheden nog eens grondig en kan de nachtcrème dieper je huid in dringen. Zoals je wel verwacht gebruik ik de nachtcrème wel dagelijks. Deze hydrateerd je gezicht gedurende de nacht.

Uriage heeft ook aan de ogen gedacht met een oogcrème die er voor zorgt dat je ogen tot rust komen en blauwe kringen en lijntjes gaan verminderen. Je ogen kunnen er heel vermoeid uit zien na een hele dag werken op je computer. Daarom vindt Uriage het belangrijk dat je ogen tot rust komen. Je kan de crème 's ochtends en 's avonds gebruiken om zo een optimaal effect te creëren. Ook kwamen ze met een bril die je ogen extra beschermen tijdens het kijken naar schermen. Deze bril gaat er voor zorgen dat je alles wat geler ziet en je ogen zo minder beschadigen omwille van blauw licht.

Mijn mening

Ik ben er van overtuigd dat iedereen veel te weinig bezig is met blauw licht. We moeten er veel bewuster mee om gaan omdat het echt veel schadelijker is dan we allemaal denken. Ik neem de bril nu elke dag mee naar het werk om zo toch te proberen mijn ogen niet te beschadigen. Ook de lijn ben ik aan het gebruiken. Om eerlijk te zijn kan ik niet zeggen dat ik verbetering zie maar dat is ook normaal, de lijn is ontwikkeld om schade te voorkomen en niet om te verbeteren.Wist jij dat blauw licht schadelijk was?xoxo Yana