FOOD: Foodbag original review

Exact vijf weken zitten Thomas en ik nu in ons eigen nestje. In het begin was het niet zo evident om het koken en boodschappen doen onder te knie te krijgen en daarom besloten we met foodboxen aan de slag te gaan. Ik testte voor jullie 3 soorten foodboxen die ik uitgebreid ga reviewen. We beginnen met ‘Foodbag’. Een welbekende box die nog niet super lang bestaat maar wel al hoog wordt aangeprezen. Enjoy!Fooxbag heeft 4 verschillende soorten boxen waaruit je kan kiezen. De veggiebox en easy dinner box die gerechten voor 3 dagen voorzien en de Sana box en Original box die gerechten voor 4 dagen voordien. Foodbag is ook de enige box die me het voordeel gaf van gerechten te krijgen voor 4 dagen ipv 3 wat ik een enorm pluspunt vond.


Elke box spreekt, denk ik, voor zich. De veggie box is voor de vegetariërs ons (let op, deze box is niet volledig vegan!), de easy dinner box is dan weer voor de mensen die weinig tijd hebben mar toch lekker willen eten. De gerechten zijn op een gemiddeld 20 minuten klaar. De Sana box is ontworpen door Sandra Bekari, die een evenwichtige box wou creëren vol met gezonde maaltijden en dan hebben we nog de original box die een variatie is van alles een beetje. Omdat ik toch een alles eter ben en het niet altijd al te gezond moet zijn voor mij, koos ik voor de original box.De boxen worden telkens op maandag geleverd, tenzij maandag een feestdag is want dan worden ze op dinsdag geleverd. De box komt in een kartonnen doos waar het logo van foodbag in het groot op staat. Hierin zitten nog eens alle maaltijd apart verdeeld in zakjes. 4 zakjes zaten er in mijn doos. Wat meteen heel erg opvallend was, was dat er bekende merken in de box zaten zoals soubry en knor. Wat me ook meteen opviel is dat er erg veel was voor 2 personen. Wat bleek was ook de waarheid, Foodbag geeft telkens een volledige verpakking mee zoals een pak spaghetti ipv afgewogen spaghetti. Persoonlijk vind ik dit super handig. Zo heb je altijd wat over om de maaltijd nog eens na te maken.


Wat ook een groot voordeel was, was dat het bekende merken waren. Je hoeft dus niet op zoek te gaan naar die 1ne biowinkel in je buurt om iets speciaals te vinden maar kan gewoon naar de supermarkt gaan en alle ingrediënten daar vinden die je nodig hebt. Dit vind ik een groot pluspunt. Dankzij deze werking van foodbag, hebben we al enkele maaltijden opnieuw gemaakt.Foodbag had voor ons 4 verschillende gerechten voorzien waaronder 1 met vlees, 1 met kip, 1 met vis en een veggie gerecht. Alle gerechten waren heel goed uitgelegd en gemakkelijk om te maken. Ik vond het leuk dat we zo alle soorten gerechten aten op een week want om eerlijk te zijn weet ik niet of wij thuis anders veggie zouden eten.Mijn favoriete gerecht was ongetwijfeld het vis gerecht. De vis was geserveerd met spaghetti met gele en rode kerstomaatjes. Deze tomaatjes werden ook warm gemaakt wat ik super lekker vind. Dit is bijvoorbeeld echt een gerecht wat we nog vaak opnieuw gaan maken! Foodbag krijgt van mij dan ook een 9/10.


Je kan je foodbag hier bestellen. De prijzen variëren va 55 tot 73 per box voor 2 personen. Voor de original box was het €65 wat ik een heel aanvaardbare prijs vind voor 4 dagen.Ben jij ook zo een fan van foodboxen?xoxo Yana