Mijn must haves voor in de keuken

Woehoew al bijna 3 weekjes zitten we in ons stekje en het begint echt allemaal een gewoonte te worden. Alles is zijn gangetje aan het gaan en alles krijgt eindelijk zijn eigen plaats. In het begin was het zoeken om alles weg te zetten en dat vooral in de keuken. We hadden zoveel spullen gekocht en pas nu na 3 weken besef ik welke overbodig zijn en welke echt must haves zijn en deze zet ik graag op een rijtje voor jullie. Enjoy! 1. Elektrische groenterasp

Als er iets is waar ik een hekel aan heb dan is het een rasp dus ik zocht er een alternatief voor. Eerst vond ik de multifunctionele rasp die op zich ook super handig is maar dan stootte mijn oog op deze elektrische groenterasp van SilverCrest. De rasp is heeft 5 opzetstukken die het een pak gemakkelijker maken. Elk opzetstuk heeft zijn eigen kleur. Op de rasp zelf plakt een stikker met verschillende groenten en daaronder oeen kleur zodat je weet welke rasp perfect is voor welk soort groenten. De rasp werkt gewoon op elektriciteit en is super gemakkelijk om uit te kuisen. Dat is ook bealngrijk, toch? :-) Ik was al een méga fan van geraspte wortelen maar nu helemaal! 


SilverCrest Elektrische groentenrasp - €19,99

2. Staafmixerset

Nog zo iets heel banaal maar toch nodig, een klopper.. Wel, ik heb totaal geen armspieren dus slagroom kloppen met een klopper in de hand is haast onmogelijk voor mij. De staafmixerset is daar het perfecte vervangsel voor! Ik kan er gemakkelijk alles mee kloppen, mixen of snijden wat nodig is. De set bevat een pureerstaaf, garde, messen en maatbeker. Alles wat je nodig hebt om wat dan ook te maken. Er zijn vijf standen die je vlot kan verzetten zonder dat de mixer hapert. Is de kleur trouwens niet zalig!?

SilverCrest Staafmixer - €19,99

3. Sapcentrifuge

Ik ben een persoon die 's ochtends haar glaasje fruitsap nodig heeft en niet super veel tijd over heeft om die daar in te steken. Een sapcentrifuge is daarom enorm handig! Het sapcentrifuge  heeft 2 standen waarmee je aan één stuk door kan persen zonder de knop steeds te moeten induwen. Er zit een soort maatbeker/kan in de set waarin je sap kan uitlopen en je het nog eens gemakkelijk mee kan uitschenken. Elk soort fruit of groenten kan in het centrifuge om er zo een lekker sapje van te maken. Ook mega handig voor tomatensap! Er zit een verdeler bij voor resten en pulp, deze gaan meteen de linkse bak in die je dan gemakkelijk kan uitkappen in je vuilnisbak. Ook is er een klein borsteltje bij dat helpt om alle kleine resten uit te kuisen. 

SilverCrest Sapcentrifuge - €29,99

4. Digitale weegschaal

Iets onvermijdelijk is een weegschaal? Je hebt het voor alles nodig dus kan je maar beter een goeie aanschaffen en naast een goeie vind ik het design toch ook bealngrijk dus koos ik voor een rode weegschaal met witte bolletjes. Leuk toch? De weegschaal is heel eenvoudig, er zit een baterij mee inbegrepen zodat je er meteen mee aan de slag kan. Met de zero knop zet je de weegschaal aan op 0, als er iets op staat gaat de weegschaal ook op nul staan als je die dan pas aan zet zo kan je ook iets in je kom wegen. Met de mode knop pas je de meetmaat aan, is het nu kilogram, liter, ... De weegschaal is niet al te groot wat het ook makkelijk maakt om weg te zetten. Ideaal! 

SilverCrest digitale weegschaal - €6,99

5. Keramische pannen & pannenbeschermers

Last but not least zijn pannen. Pannen zijn super belangrijk want ja hoe bak je anders je vlees of groenten? Goede pannen voor een degelijke prijs zijn nauwelijks te vinden maar ik heb ze gevonden, bingo! Keramische pannen zijn naar mijn mening het gebruikvriendelijkst. Ze zijn gemakkelijk af te wassen, niets kleeft, gemakkelijk in gebruik en mooi! Bij Lidl vond ik 3 soorten die ik echt in huis moest hebben. Een kleinere versie met een straal van 24 centimeter, een grote met een straal van 28 centimeter en dan nog een serveerpan met deksel van 28 centimeter. Ze zijn verkrijgbaar in het grijs en groen, vanbinnen zijn ze allemaal wit. Na het koken kuis ik ze af met een stuk keukenpapier en zo gaan ze rechtstreeks de vaatwas in. De pannen zijn ook geschikt voor inductie en dat voor zo een prijsjé! Mijn pannenbeschermers zijn trouwens ook van Lidl. Ze komen in een set van 4 verschillende formaten en zijn echt super op je pannen te beschermen.

Ernesto Keramische pan 24cm - €9,99

Ernesto Keramische pan 28 cm - €14,99

Ernesto Keramische  serveerpan 28 cm - €17,99

Dit zijn echt de 5 zaken die ik dagelijks gebruik om mijn eten klaar te maken. Of het nu ontbijt-,middag- of avondeten is, altijd komt er wel éénv na de vijf aan bod. Ze hebben mijn leven vergemakkelijkt en besparen vooral veel tijd. Alles is tegenwoordig elektrisch en dat is een super gemakkelijke een manier om tijd te winnen, tijd die ik niet in overvloed heb! 

Alle producten zijn verkrijgbaar bij Lidl of op lidl-shop.be. Ik ben zelf een enorme fan van de producten omdat ze doen wat ze beloven en echt voordelig zijn voor iedereen. Een sapcentrifuge bijvoorbeeld kost al snel een pak geld en bij Lidl kan je dit heel toegankelijk kopen en dat vind ik super tof! 

Wat is jullie absolute must have voor in de keuken?

xoxo Yana