BEAUTY: Clinique blackhead solution

Puistjes zijn altijd gelinkt aan tieners maar waar helaas is dat niet altijd zo. Iedereen heeft weleens last van puistjes, van jong tot oud. Als kind had ik er best veel last van waardoor ik grove poriën heb gekregen. Daarom probeer ik nu echt altijd goede producten te vinden om puistjes snel weg te krijgen, geen littekens te krijgen en geen grove poriën. Clinique kwam met twee nieuwe producten tegen puistjes en deze moest ik testen!

De twee nieuwe producten vallen onder de naam 'blackhead solutions'. Deze lijn bestaat uit een 7 day deep-pore cleanse en scrub en een self-heating blackhead extractor. De bedoeling is dat je de twee producten gebruikt. Eerst de clenaser en nadien de extractor. Zelf raad ik wel aan om de extractor alleen te gebruiken als je echt een puistje hebt omdat het product echt intensief is.

De 7 day deep-pore cleanse & scrub is een multifunctioneel product. Het reinigt de poriën grondig maar heeft een heel fijne structuur waardoor je het dagelijks kan gebruiken om je gezicht te reinigen. Het haalt vuil, olie en toxines weg dus het is wel aan te raden om make-up te verwijderen voor je begint te cleansen met dit product. Je kan het product zowel 's ochtends al 's avonds gebruiken om je gezicht te reinigen. Je masseert de cleanser best in over een natte huid. Ook kan je dit product als masker gebruiken wat ik super leuk vind. Zo breng je een dunne laag aan over heel je gezicht en laat je het 5 minuten inwerken. Nadien spoel je het af met lauw water.

Naast de cleanser is er ook de self-heating blackhead extractor. Self-heating?!! YES hier was ik suuuper benieuwd naar. Voorheen had ik alleen nog maar self-heating zooltjes en maskers getest en dat liep altijd slecht af. De warmte zorgt ervoor dat je poriën opengezet worden en zo het product beter kan reinigen. Het haalt vuil, talg en toxines weg. Deze zorgen voor zwarte puntjes op je neus bijvoorbeeld. De warmte kan je lichtjes voelen maar is niet storend. Mijn huid reageert er ook heel goed op. Wat wel is, het is een heel intensief product waardoor ik het aanraad voor dagelijks gebruik maar zeker wel om 1 à 2x per week te gebruiken.


Je moet het product opsmeren op de zone waar je zwarte puntjes hebt en deze zone nadien lichtjes nat maken. Door het contact met water gaat het product lichtjes opwarmen. Dit masseer je 15 seconden in en spoel je nadien af.


Mijn mening

Zelf ben ik de producten al 3 weken aan het gebruiken en merk ik echt een super groot verschil! Het verwijdert mijn zwarte puntjes echt! Ik gebruik nadien nog een super voedende nachtcrème om mijn huid te voeden aangezien de extractor mijn huid lichtjes uitdroogt. De Clinqiue producten zijn verkrijgbaar bij elke parfumerie voor €25,50 (cleanser) en €31 (extractor).

Gebruik jij nog producten tegen puistjes?

xoxo Yana