BEAUTY: My sun protection routine

Je huid beschermen tegen de zon is suuuuper belangrijk. Ik doe het elke dag, zelfs in de winter! Nu dat de zon toch iets felle wordt en onze huid en haar blootgesteld zijn aan de UV-stralen is het tijd voor andere verzorging. Ik somde 5 van mijn favoriete producten op voor zowel je huid als haar te beschermen tegen de zon. Enjoy!


1. Lancaster Sun Sensitive

Nummer 1 is absoluut zonnebescherming. Ik opteer graag voor een iets luxere variant omdat mijn huid hier toch vaker beter op reageert. Ik had vroeger een heel gemakkelijke huid en ging nooit verbranden. De laatste twee jaar is dat helemaal omgeslagen. Ik verbrand enorm snel en heb heel snel last van de zon.


Lancaster kwam dit jaar met een nieuwe lichaams- en gezichtsverzorging. De lichaamsverozging is een soort van body melk formule en bestaat in een SPF 30 en 50 variant. De melk smeer je op als bodylotion en gaat naast beschermen ook enorm hydrateren waardoor je niet nog eens een body lotion moet opsmeren. De verzorging gaat een laag leggen over je huid die super zacht aanvoelt en je nauwelijks door hebt dat je zonnebescherming draagt want van een plaklaag is absoluut een spraken!


De gezichtsverzorging is wel een echte crème. Deze komt ook alleen in SPF 50 omdat je gezicht heel belangrijk is en toch het snelst wordt blootgesteld aan de zon. De crème is geen vervanging voor je dagcrème. Je kan hel het best na je dagcrème opsmeren en zo je huid hoed beschermen. Laat de crème wel goed inwerken voordat je verder gaat met make-up. Gelukkig is de textuur heel licht waardoor het inwerken geen probleem mag vormen.

Lancaster Sun sensitive Luminous Tan Body - €30

Lancaster Sun sensitive Luminous Tan Face - €28

2. Nivea Love Sunshine Douchegel

Nivea kwam voor deze zomer met een douchegel die je, nog voor de zomer begint, en zalig zonnig vakantiegevoel geeft. De geur doet je uiteraard aan Nivea denken maar ook aan zomer. Over het algemeen blijft het de typische geur maar dan net dat tikkeltje frisser en zonniger. De formule is op basis van Aloë Vera, wat enorm verzorgend is voor je huid. Het gaat zo kleine wondjes en mistellend doen vervagen en je laten stralen.

Nivea Love Sunshine douchegel - €2,99

3. L'Oréal Expert Solar Sublime Shampoo & Conditioner

Haar bescherming is minstens even belangrijk als je lichaam beschermen. Haar is super kwetsbaar en moet ook altijd goed verzorgd worden. De zon laat je haar verbleken, uitdrogen en tot gevolg gaan je puntjes splitsen. L'oréal Professionals kwam onlangs met een nieuw gamma waar een shampoo en masker de lijdende hand nemen om je haar te beschermen tegen de zon. Het masker voedt je haar extra goed zodat uitdrogen door zon zeker voorkomen wordt. Deze reeks beschermt ook je haar tegen chloor wat een extra plus is!

Shampoo Solar Sublime - €18,20€

Masker Solar Sublime - €26,20

4. Klorane Sun Protection hair spray

Niet onbelangrijk is nog een extra bescherming voor je haar. Om de shampoo en het masker te vervolledigen kies ik altijd voor een goede olie. Klorane kwam ook dit jaar met een verzorgingslijn voor het haar. Ik koos voor deze olie omdat de geur me echt helemaal doet verlangen naar vakantie. Het heeft een peche achterige geur en voelt helemaal niet vettig aan op je haar. De olie gaat voorkomen dat je haar uitdroogt en ervoor zorgen dat de kleur mooi blijft glanzen.

Klorane Sun Protection hair spray - €14,70

5. Kruidvat Solait After Sun factial treatment serum

Last but not least, bescherming na het zonnen. Aftersun of Aloë Vera is een prima optie maar mijn gezicht verdient toch dat tikkeltje meer vind ik. Kruidvat kwam met een After Sun facial treatment serum. Dit bestaat uit 7 ampullen die je best een week aan een stuk gebruikt als je op vakantie bent, net als een soort kuur op je gezicht. Het gaat ervoor zorgen dat je gezicht afkoelt en dat de warmte van de zon er niet in blijft gebrand. Daarnaast gaat het je gezicht hydrateren, terwijl het toch heel snel intrekt in het gezicht. Je kan et best aanbrengen net na het douchen (na een dagje zonnen) en voor je aan je verdere verzorgings routine begint. Als je nog extra bescherming wil bieden aan je gezicht kan je altijd Aloë Vera of een crème hier bovenop smeren.


Kruidvat Solait After sun facial treatment serum - € 5,99

Hopelijk komt de zomer er snel aan want ik ben er helemaal klaar voor! Mijn gezicht, lichaam en haar gaan dit jaar toch extra verzorgd worden want uit ondervinding weet ik dat het nodig is. Nooo way voor mij dit jaar geen droge haarpunten meer of een rood gezicht!

Verzorg jij je goed tegen de zon?

xoxo Yana