FOOD: Sushi workshop bij OZZO

Op instagram zag je onderstaande post al voorbijkomen. YAAAASSS sushi! Mijn lievelingseten, en waarschijnlijk niet alleen dat van mij? Ik durf te wedden dat bijna iedereen hier een sushi lover is, toch? Hotel Beveren nodigde mij uit om een sushi workshop te volgen die georganiseerd wordt door hun eigen sushi restaurant Ozzo. Daar kon ik nu toch geen nee tegen zeggen?!Alles verloopt heel georganiseerd en vooral professioneel. Je komt binnen in een grote zaal en krijgt meteen een drankje cava aangeboden. De tafels staan in een grote u zo kan je plaats nemen waar je wilt. De lesgever is een echte Japanse sushi maker die zelf ook in het restaurant werkt. Hij legt alles stap per stap uit. Je leer maki's, nigiri's en inside out rolls maken. Als het een kleine groep is, wordt er ook een handrol gemaakt. Tijdens de workshop mag je zoveel sushi eten als je wilt, en je moet niet bang te zijn! Als er sushi over is, mag je die gewoon meenemen naar huis. Ook komt er om de zoveel tijd een ober langst om een glaasje witte of rode wijn in te schenken, of een glaasje cola als je zoals mij geen wijn lust.De workshop duurt van 18u30 tot 22u30. Nu ben je zelf vrij om te gaan wanneer je wilt. De lesgever is ongeveer klaar rond 20u30 en dan ben je vrij om nog zoveel sushi te maken en eten als je wilt. Wij hebben onze sushi's afgemaakt en lekker meegenomen naar huis om samen met onze ouders op te eten. Per persoon zijn er gemakkelijk 4 volle dozen sushi over, ook al eet je de hele avond! Het beste is vooral dat de sushi nog beter smaakt dan op restaurant en jij hebt die zelf gemaakt!


De workshop van Ozzo en hotel Beveren kost €49 per persoon en kan je boeken via hun website. Ik raad de workshop echt aan voor sushi lovers. Ook al weet ik nu hoe ik sushi moet maken, toch zou ik de workshop nog eens volgen! Juist omdat het zo gezellig is en enorm goed uitgelegd is het een super en vooral lekkere ervaring!


Ben jij ook zo een sushi fan?


xoxo Yana