BEAUTY: Rimmel Insta collectie

Alles wordt geïnspireerd op Instagram, van brooddozen, drinkbussen, posters, ... en nu zelfs ook make-up! Rimmel London kwam met een INSTA collectie. Door deze collectie zijn alle filters overbodig en ziet iedereen er instaproof uit! Als dat geen droom is, weet ik het ook niet! Als Insta-freak moest ik dit toch testen? :-)


De collectie bestaat uit een transparante poeder, concealer en contour paletten, vloeibare highlighters en contoursticks. Er zijn verschillende kleuren beschikbaar waardoor iedereen de collectie kan gebruiken.


De transparante poeder is mijn favoriete product van de hele collectie. Deze heeft #HASHTAGS en voelt heel speciaal aan. Het lijkt alsof je satijn op smeert. De poeder zorgt ervoor dat alle producten goed op blijven maar gaat je gezicht niet uitdrogen. Deze kan je best aanbrengen met een grote borstel. Let wel op, de poeder is erg breekbaar!

De contoursticks komen in drie kleuren; light, medium en dark. Ik testte de dark en medium. De dark was wel echt veel te donker voor mijn bleke huid maar medium ging perfect. Al denk ik wel dat de light het beste bij me zou passen. De sticks zijn heel makkelijk te blenden en er blijven geen strepen achter. Je kan deze best aanbrengen met een sponsje of een kwast met korte haren.


Ook kwam Rimmel met 2 vloeibare highlighters. De ene is licht en de andere iets donkerder zo kan je naar gelang je huidskleur de meest natuurlijke kiezen. Zelf ben ik meer voor de lichtere kleur omdat ik zelf ook bleek ben. De highlighters hebben een glans en geen glitter, wat absoluut een pluspunt is volgens mij. Hierdoor lijkt je glow super natuurlijk. Als je ze goed uitsmeert hebben ze weinig pigment maar laten ze net die glow achter die je wilt.

Concealen en countouren kan tegenwoordig niet meer ontbreken in onze make-up routine. Rimmel kwam voor deze collectie met 3 verschillende conceal & contour palletjes. 1 pallet is een camouflage pallet met een beige, groene en paarse concealer om bijvoorbeeld roodheden of wallen te camoufleren. De andere 2 palletjes bestaan elks uit een highlighter, concealer en contour kleur. Deze kan je kiezen op basis van je huidskleur. Alles is erg gepigmenteerd dus let er zeker op dat je de juiste kleuren gebruikt. Ze zijn allemaal wel heel gemakkelijk te blenden dus moest je toch een foute kleur kiezen kan je het best goed corrigeren!

Last but not least is primer en setting pray. Deze kan je zowel voor als na je make-up gebruiken als voordien. Als primer werkt hij zeer goed. Ik duw hem dan ook nog eens graag in mijn gezicht zodat ik zeker ben dat alles er goed in zal trekken. Als setting spray ben ik er minder fan van omdat de spray net iets te nat aanvoelt op je gezicht.

Mijn mening

Het feit dat de collectie geïnspireerd is op Instagram maakt me helemaal enthousiast. De insteek vind ik echt geweldig. Ze hebben aan alles gedacht zodat een Instagram filter echt overbodig wordt. Alle producten zijn ook echt van goede kwaliteit voor een toegankelijke prijs. Mijn favoriete product is ongetwijfeld de poeder. Ik vind het altijd moeilijk om goede transparante poeders te vinden die niet erg uitdrogen maar deze blijf ik toch nog gebruiken tot hij op is hoor! Alle producten zijn verkrijgbaar bij Kruidvat en Di.Heb jij al een product van deze lijn getest?

xoxo Yana