BEAUTY: Eucerin - DermoPure

Ook al is de pubertijd lang verledentijd, puistjes zijn dat helaas niet. Vroeger was het altijd een strijd om ze weg te krijgen en geen littekens er aan over te houden en nu is de strijd eindelijk voorbij. Eucerin was altijd al een koploper in het gamma van reiniging en verzorging en nu kwamen ze met het DermoPure gamma tegen puistjes. Dit moest ik gewoon testen. Enjoy!


Het DermoPure gamma is ontstaan om huidjes met neiging tot acne te helpen. Het hele gamma bestaat uit 6 producten maar slechts uit twee stappen. Stap 1 is de reiniging. Hier heb je de keuze uit een reinigingsgel, een micellair water en een scrub. Zelf ben ik een fan van gels omdat ze erg verkoelend aanvoelen en dit vind ik echt een must wanneer ik een puistje heb. Dus deze besloot ik ook uit te testen.


De Gel bevat amfotenside en salicyzuur. Dankzij deze twee ingrediënten wordt het teveel aan talg verwijdert en is de huid volledig gereinigd achteraf. De gel dient gewoon met de hand aangebracht en in gemasseerd te worden. Dit kan zowel op het gezicht als op andere lichaamsdelen zoals de rug, nek,.. Na het insmeren moet je alles goed afspoelen en overgaan naar stap 2.

Stap 2 was de verzorging. Aangezien je huid volledig gereinigd is nu en de talglaag weggewassen is, moet je overgaan op de verzorging. Ook hier heeft Eucerin drie verschillende producten; de matterende crème, renoverende crème en verzachtende crème. Ik ging voor de DermoPure K10 renoverende huidverzorging omdat deze toch weer wat anders was als anders.


Deze crème beloofd puistjes en vooral zwarte puntjes aan te pakken. Dit had ik nog nooit gehoord dus was het testen waard. Wat dit product uniek maakt is dat het 10% Hydroxy Complex bevat, dit maakt het huidoppervlak en poriën grondig schoon en zorgt voor een gladde huid. De crème is erg zwaar dus zelf raad ik aan om het alleen te gebruiken wanneer het echt nodig is. Wanneer ik zonder puisjes zit, gebruik ik het ook niet. Wanneer ik een puistje heb gebruik ik deze crème heel plaatselijk en merk ik ook echt dat het puistje enorm snel verdwijnt.


Mijn mening

Ik had enorm veel verwachtingen bij deze producten en vooral bij de verzorgingscrème. Of het zwarte puntjes nu effectief verwijdert kan ik je niet echt beloven aangezien ik er niet enorm veel heb. Het droogde mijn huid vooral uit waardoor ik het nadien plaatselijk ben gaan gebruiken. Plaatselijk hielp het wel enorm goed, de puistjes verdwenen enorm snel en er bleef geen litteken achter. De reinigingsgel is erg aangenaam om dagelijks te gebruiken en verfrist je gezicht enorm. Een goede combo dus!

De crème komt op €15,50 en de reinigingsgel op €15.

xoxo Yana