FOOD: Pastorale ** is genieten

Ik ben echt een enorme levensgenieter en eten is toch een must tijdens dat genieten. Onlangs mocht ik aanschuiven aan een mooie ronde tafel bij het tweesterren restaurant Pastorale in Reet. Benieuwd hoe ik deze culinarie ervaring beleefde. Enjoy!

Onlangs kreeg Pastorale een nieuw interieur. De tafels zijn helemaal nieuw ontworpen. De tafels zijn het belangrijkste punt in het restaurant vond chef Bar De Pooter. Het moest niet alleen functioneel zijn maar ook decoratief en vooral mooi. In deze opzet zijn ze zeker geslaagd! Naast de tafels is ook de houten afwerking super goed geslaagd. De chef zelf heeft hier veel inspraak in gehad zodat zijn gerechten beter tot zijn recht komen op elk vlak. Alle stoffen, materialen en kleuren vloeien dan ook samen tot een mooi geheel. Enkele kunstenaars hielpen om dit tot een mooi geheel te brengen, waaronder Arne Quinze, Jan Fabre, Jan Bleys, Martijn Dedecker, Peter Tersago en Kirsten Spuijbroek.

Naast het mooie interieur was er vooral ook heel lekker eten. De restaurantkaart is helemaal herwerkt om zo te passen bij het interieur. Er zijn verschillende soorten menu's waar uit gekozen kan worden. Zo is er het Flora menu, het Aqua menu ( een menu dat enkel gebaseerd is op vis en groenten) en het Fauna menu (dat gebaseerd is op vlees en groenten). Naast deze keuzes kan je ook het volwaardige vegetarische menu kiezen. Zo heeft ieder wat wils. Zelf ben ik een grote vleeseter dus zou mijn keuze snel gemaakt zijn.


Als laatste is er nog één menu; het menu Biotoop. Dit menu is een ontekkingsmenu van 5 of 7 gangen. Je kan zelf kiezen hoeveel je er liefst wilt. De chef maakt voor jou tal van verschillende gerechtjes en dit menu hadden wij allemaal gekozen. Hieronder zie je enkele gerechtjes die terugkwamen in het menu biotoop.

A la carte eten is zeker ook mogelijk. Als je toch liever zelf kiest wat je eet kan je hier altijd voor kiezen. Al raad ik toch aan om een menu te nemen omdat de chef deze echt heeft samengesteld volgens alle regels van het vak!

Naast al dat lekkere eten heeft Pastorale ook een uniek wijnconcept bedacht. Ze bieden 120 verschillende wijnen aan. Al deze 120 wijnen worden in twee verschillende doseringen geschonken. Je kan kiezen uit 8cl of 12cl.Mijn mening

Wat mij betreft was deze ervaring echt uniek. Het eten zag er niet alleen uit als een kunstwerkje maar smaakte ook echt geweldig. Ze spreken weleens van een culinair orgasme, wel dat kan je hier echt ervaren. Alles ziet er zo geweldig uit, van het eten tot het interieur. Dit is op en top genieten. Het restaurant krijgt van mij dan ook een 9,5/10! Ik heb nog nooit zo lekker gegeten. Het restaurant verdient zijn twee sterren zeker!Pastorale

Laarstraat 22, Reet.

www.depastorale.be

xoxo Yana