BEAUTY: Dyson supersonic

Ik ben nooit een fan geweest van haardrogers. Dit komt doordat ik veel en dik haar heb dat heel moeilijk te drogen is. Met een doorsnee haardroger ben ik gemakkelijk 30 tot 40 minuutjes bezig om mijn haar te drogen en vaak is het dan nog niet goed droog. Nu de Dyson Supersonic haardroger van €399 doet me dromen van het snel droge haar en dat wou ik dus testen. Enjoy!

De Dyson haardroger heeft vooral een heel opvallende vorm. Er zit midden in de haardroger een gat waar je door kan kijken. Dit geeft meteen een heel futuristisch gevoel waardoor je je afvraagt of de haardroger wel echt zal doen wat hij beloofd. De haardroger beloofd beschadigd haar te voorkomen en je natuurlijke glans te beschermen.


De Dyson Supersonic komt in een mooie zwarte lederen doos. In deze doos zit 1 opzetstuk (voor stijl haar), de haardroger zelf, een antislipmatje en een opberghanger. Daarnaast krijg je in een aparte doos nog 2 opzetstukken, 1 voor glad en 1 voor krullend haar. Alle opzetstukken zijn magnetisch waardoor ze heel makkelijk aangebracht worden.


De luchttemperatuur wordt 20x per seconde gemeten om deze onder controle te houden. Zo droogt je haar niet uit door een te warme lucht. Voorheen had ik altijd last van pluizend haar, na het drogen. De Dyson Supersonic blaast tegelijk warme en koude lucht waardoor mijn haart niet meer pluist. Door combinatie tussen koude en warme lucht gaat je haar niet uitdrogen. Naast deze technologie staat de Dyson vooral bekend om zijn krachtige motor. De snelheid/u kon ik niet meteen terugvinden maar ik kan je wel zeggen dat mijn haar nu droog is op 15 min wat voorheen 30min was. Geweldig en vooral snel!


Bij elke haardroger zit de motor in de kop waardoor het zwaar lijkt in de hand. Bij de Supersonic zit de motor net in het handvat. Daardoor kan er een gat zitten bovenaan en voelt het veel steviger in de hand. De Supersonic heeft dan ook maar een gewicht van 3,08kg.


De Supersonic heeft vier knoppen die gemakkelijk te bedienen zijn met de hand terwijl je de haardroger vasthoudt. Er zijn twee knoppen op de 'kop' van de haardroger. Eén om meer of minder koude lucht te blazen en één om meer of minder warme lucht te blazen. Dit kan je dus volledig zelf regelen. Er zijn voor zowel de koude als warme lucht drie standen die jij kan combineren.

Op het handvat bevinden zich de twee andere knoppen. De bovenste is om het toestel aan en uit te zetten en de onderste is om enkel koude lucht te hebben. De onderste knop moet je ook echt ingedrukt houden.

Helemaal onderaan het toestel vind je ook nog de filter. Deze kan je eraf schroeven om proper te maken. Het omhulsel dempt het geluid en vangt stof op.

Mijn mening

Zoals je hierboven kon lezen was ik nooit echt een fan van haardrogers. Ze lieten mijn haar pluizen, uitdrogen en namen alle glans weg. Het enige wat ik in retour kreeg was nog meer volume dan ik al had. Dit was net alles wat ik niet wou. De Dyson Supersonic heeft me echter verbaasd. De Supersonic is gewoonweg het krachtigste ding dat ik ooit gezien heb. Het droogt mijn haar supersnel en geeft het een mooie glans. Vroeger moest ik mijn haar ook altijd stijlen nadien omdat ik van oorsprong golvend haar heb. Doordat de Dyson haardroger zo krachtig is, maakt het mijn haar zelfs stijl. Ik kan echt niet meer zonder.


Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen maar deze investering van €399 is het MEER dan waard.

Je kan de Dyson Supersonic hier shoppen of in eender welke electronica winkel.


xoxo Yana