Review: Primark foundations

Iedereen kent de Ierse keten Primark wel om zijn spotgoedkope kleding, accessoires en schoenen maar weinigen weten dat Primark ook een uitgebreid assortiment heeft aan make-up. Onlangs kwamen ze met een uitgebreide lijn foundations in tal van kleuren om diversiteit te benadrukken. Ik nam 5 foundations van de PS.. lijn onder de loop. Enjoy!

1. My perfect colour cushion foundation

Hier was ik het meest benieuwd naar. De cushion foudnation is momenteel met uitstek de meest populaire vorm van foundation. Ook ik ben er een enorme fan van omdat deze meestal heel hydraterend is en de dekking vaak goed zit. Deze foundation beloofde ons een light-medium dekking die je kan opbouwen naar meer. Wel, de foundations heeft naar mijn mening eerder een medium-full dekking. Als ik foundation draag, verkies ik eerder dekkende foundation waardoor ik hier enorme fan van was. Er zit ook een sponsje in de verpakking dat je kan gebruiken om het aan te brengen maar zelf verkies ik om het met een gel spons of een blending spons aan te brengen. Bovendien zit er 15SPF in deze foundation was echt een enorm pluspunt is!


2. My perfect colour moisturising foundation stick

Na de cushion foundation was ik ook heel benieuwd naar de foundation stick. Meestal gebruik ik dit soort sticks niet omdat ze erg uitdrogend zijn en ik een droog voorhoofd heb. Hierdoor krijg ik soms velletjes en dit wil ik voorkomen. Nu heet deze foundation stick me enorm verbaasd. Hij is heel creamy en brengt heel gemakkelijk aan. Ik hou ervan om enkele strepen op mijn gezicht te trekken en nadien dit uit te blenden met een sponsje of een borstel. Hij brengt heel gemakkelijk aan en blijft heel de dag door zitten. De dekking is medium en kan zeker opgebouwd worden. Het enige nadeel aan deze foundation is dat hij geen SPF in zich heeft. De stick is ook echt een aanrader om te gebruiken als een contourstick. Primark heef teen enorm gamma aan kleuren uitgebracht dus je kan er ongetwijfeld je ideale contourkleur tussen vinden.


3. My perfect colour perfect finish foundation

Deze foundation was de eerste vloeibare van de reeks die aan de test werd onderworpen. De foundation zegt een semi-matte finish te hebben maar hier heb ik niet veel van gemerkt. De dekking is eerder glimmend en light-medium. Je kan het bijna vergelijken met een BB of CC crème. Deze foundation was helaas mijn minst favoriete foundation omdat hij de verwachtingen niet invulde, helaas.


4. My perfect colour matte foundation

De matte foundation.. spannend!! zoals ik hierboven al zei, heb ik een gemengde huid want ik heb een droog voorhoofd maar de rest van mijn gezicht heeft een normale huid. Een matte foundation werkt daarom niet altijd goed. Ik heb deze foundation aan de test onderworpen en zoals verwacht was het niet ideaal op mijn voorhoofd maar dat is met elke matte foundation omdat deze niet hydraterend genoeg is voor dit deel van min gezicht. Verder had de foundation een super matte fisish op de rest van mijn gezicht. Hel voelde niet te uitdrogend aan, in tegendeel. De dekking was medium-full maar kon moeilijk opgebouwd worden. Eén laag is aan te raden maar meer niet. Bovendien bevat deze foundation ook geel toegevoegde olie. Ik kan me dus inbeelden dat deze foundation ideaal is voor mensen met een vette huid!

5. My perfect colour BB cream

Ne alle foundations komen we bij een zusje aan, de BB cream. Ik ben een enorme fan van BB crèmes omdat ze net een lichte dekking hebben die je dagelijks toch een beetje helpen je gezicht egaler te maken. Deze BB crème heeft dan ook een lichte dekking zoals verwacht wordt. Het verbergt kleine oneffenheden maar zeker niet alles. De crème geeft ook een frisse finish waardoor je er heel natuurlijk uit ziet. De BB crème heeft bovendien ook SPF 25 in zich wat ideaal is want een zonnebescherming is ook in belangrijk in de winter!

Mijn mening

Het heeft enkele weken van me gekost om al deze foundations grondig uit te testen maar ik kan tot de conclusie komen dat ik aangenaam verrast ben. Meestal wandel ik een Primark winkel binnen met het gedacht naar de kleren te kijken, nu ga ik toch een langst de make-up hoek. De foundations zijn echt van goede kwaliteit en vergelijkbaar met een duurder foundation. Aan de kwaliteit moet geen 1 van deze foundations boeten. De prijzen variëren tussen de €3 - €5, als dat geen koopje is? De primark foundations over het algemeen, krijgen van mij een 8/10. Persoonlijk is trouwens de cushion foundation mijn favoriet maar ik vind de andere foundations zeker niet minder! Ik blijf deze alvast gebruiken tot ze op zijn en ga dan eens langst Primark om te zien of ik mijn assortiment kan uitbreiden.


Heb jij al eens een een Primark foundation gebruikt?

xoxo Yana