FOOD: restaurant L'improbable -

Ik ben echt een restaurant lover. Ik test graag verschillende restaurants uit om ze daarna te vergelijken. Vorige week ging ik eens met mijn mama op zwier en we zijn beland in het restaurant L'IMPROBABLE in Elsene. Het restaurant bevond zich in een klein smal straatje waar verder niet veel te zien was maar daarom was deze plek een echte eyecatcher. Benieuwd?

Exact een jaar geleden gingen de deuren open van L'improbable. Het restaurant is opgericht door een voormalig Edegemnaar. Zelf ben ik ook uit Edegem dus dat was wel tof om te horen. Voorheen was dit pand een garage. Je ziet nog enkele metalen balken die je daaraan doen denken maar verder kan je het niet eens bedenken. Dit maakt de locatie erg uniek en vooral speciaal. Het restaurant heeft nu een industriële look met een moderne touch.

Zowel mama als ik besloten om elk telkens een ander gerecht te pakken. Zo konden we van alles wat proeven. Ik koos als eerste voor een gerechte van carpaccio met fois gras. Ze hadden hier echt een kunstwerkje van gemaakt. Daaronder zie je het voorgerecht van mama. Zij koos voor ravioli. Ook haar voorgerecht was prachtig geserveerd. Er werd vooral aandacht besteed aan seizoensgroenten en kruiden. Er zijn ook telkens maar 8 voorgerechten en 8 hoofdgerechten die om de twee maand veranderen zodat ze telkens seizoensgebonden kunnen werken.


Het voorgerecht zat erop dus was het tijd voor het hoofdgerecht. Mama ging voor roggenvleugel en ik voor duif. De beide gerechten kwamen geserveerd met erwtjes. Bij mama was dit in de vorm van puree en bij mij was dit gecombineerd met gekookte aardappelen. De presentatie van het bord was trouwens ook super. Het leek echt alsof we in een sterrenzaak zaten. Chef Matthieu Lambert en het andere keukenpersoneel wist duidelijk wat ze deden.

Last but not least het dessert! Laat ons eerlijk zijn, de leukste gang van alle gangen. Mama koos hier voor een speciale dame blanche en ik ging voor een moelleux met karamel. De nagerechtjes waren super lekker en dat kunnen we eigenlijk over alle gerechten zeggen. Van het begin af aan hebben ze de lijn hooggehouden en door getrokken tijdens alle gangen.


Foto's zeggen meer dan 1000 woorden. In dit geval is dit zeker zo. Elk gerecht ziet er niet alleen prachtig uit maar was ook gewoonweg fabuleus. Ik ben vooral fan van het feit dat ze seizoensgebonden werken en dat de gerechtjes vaan veranderen. Zo kan je bij een tweede bezoek eens iets anders eten en je hebt het vertrouwen in de zaak dat het goed gaat zijn.


Het personeel was ook heel vriendelijk en gastvrij. Voornamelijk spreek iedereen Frans maar de eigenaar zelf is ook altijd aanwezig en hij is Nederlandstalig. De menukaart is ook voorzien in twee talen waardoor je het zeker weet wat je besteld. Overigens houden ze ook rekening met vegetariërs, zo er is telkens een vegetarisch gerecht op de kaart.


Bij L'imporbable kan je terecht voor een lunch van dinsdag tot en met vrijdag en voor dinner van dinsdag tot en met zaterdag. Het restaurant is helaas gesloten op zondag en maandag. Ik ben alvast enorme fan van dit kleine gezellige maar vooral chique stekje in Elsene, nabij Brussel. Wat mij betreft ga ik er binnen twee maand nog eens langs om het nieuwe menu te testen.


L'improbable

Eugène Cattoirstraat 5

1050 Elsene

Reserveren? 02/344.09.00

www.restaurant-limprobable.beKende jij L'improbable al?


xoxo Yana