Review: Babor Rejuvenating face oil

Al een lange tijd ben ik een echte Babor fan. Het eerste product dat ik ooit gebruikte van Babor was het overnight masker. Tot op de dag van vandaag gebruik ik het keer op keer. Nu kwam Babor enkele maanden geleden met iets nieuws; de Rejuvenation face oil (vrij vertaald: de verjongende olie voor het gezicht). Ik testte deze olie uit voor jullie. Enjoy!De Rejuvenating Face Oil is een lichte en verzorgende gezichtsolie die je huid een natuurlijke glans geeft tijdens deze koude wintermaanden. De olie bevat ook amandelolie en macadamiantenolie waardoor het aangenaam en vooral natuurlijk ruikt. Het fijne aan deze olie is vooral dat ieder huidtype het kan gebruiken. Ongeacht of je een vette of droge huid hebt, de olie gaat erg snel intrekken en laat zeker geen vettig gevoel achter na het aanbrengen.


Zoals de olie wel doet vermoeden, zet het vooral in op verjonging van de huid. Dit gebeurt vooral dankzij de rozenextracten die erin zitten. Deze herstellen het lipidenevenwicht van de huid en verbetert de natuurlijke beschermingsmechanismen tegen schadelijke milieustoffen. (Lipidenevenwicht is het evenwicht tussen het water en de vetten in je huid.)


Aanbrengen

Je kan de Rejuvenating face oil zowel 's morgens als 's avonds aanbrengen. Je laat 8-10 druppels in je handpalm druppen door middel van de pipet. Deze druppels masseer je vervolgens in, in je gezicht. De olie kan zowel afzonderlijk als in combinatie met een ander voedend product gebruikt worden. Dit kan bijvoorbeeld je dagcrème of BB-crème zijn.Mijn mening

Meestal sta ik niet te springen om een olie te gebruiken omdat ik een erg gemengde huid heb, een droge T-zone maar verder een vette huid. De meeste olies zijn enkel voor een droge huid waardoor het gebruik niet evident is. Deze olie is duidelijk geschikt voor alle huidtypes aangezien zelfs mijn vettere zones er prima op reageren. Ze werden niet vetter en de droge zones zijn opmerkelijk gehydrateerd. Het flesje heeft daarnaast ook een echt luxe verpakking en pipet wat het gebruiken ook altijd leuker maakt. De gezichtsolie komt in een 30ml versie en wordt verkocht aan de prijs van €50 (je kan de olie hier shoppen). Deze prijs lijkt mij heel realistisch aangezien je slechts enkele druppels nodig hebt per keer en hierdoor lang met het product toe komt.


xoxo Yana